FOTO: null

Američka pop-zvijezda Džastin Biber (Justin Bieber) dospio je u žižu muzičke javnosti potezom koji je naišao na opštu osudu. Naime, Biber je početkom godine objavio singl pod naslovom „Jami” (Yummy) očekujući da će se on već u prvoj sedmici nakon objavljivanja naći na prvom mjestu Bilbordove Hot 100 liste. Hladan tuš za Džastina bilo je saznanje da se na tom mjestu našao Rodi Rič (Roddy Ricch) sa pjesmom The box.

Tu priča dobija zaplet. Žarko želeći da dospije na prvo mjesto, Biber u video-snimku objavljenom na Tviteru poziva svoje obožavaoce da kupe pjesmu na Ajtjunsu (iTunes), čak i nekoliko puta, kako bi se približio željenoj poziciji. Međutim, tu nije kraj njegovoj, po mnogima, besramnoj kampanji. Biber je objavio „uputstvo” za svoju publiku pomoću kojega će zajednički ostvariti njegovu misiju osvajanja prvog mjesta. 

U uputstvu stoji preporuka da svi naprave plejlistu na Spotifaju (Spotify) na kojoj će biti samo jedna pjesma. Pogađate koja? Upravo Biberov novi singl. Zatim bi trebalo pustiti plejlistu koja će beskonačno „vrtjeti” pjesmu i na taj način pomoći zvijezdi da bude prvi. U „uputstvu” se navodi kako slušaoci mogu utišati zvuk tako da ih muzika ne ometa dok spavaju ili rade nešto. Možda se u ovoj činjenici krije podsvjesna ocjena i same pjesme koja, očigledno, nije sama po sebi dovoljno dobra pa se od obožavalaca ni ne očekuje da je slušaju zato što im se sviđa, nego samo zato da bi bila prva. 

Do prije nekoliko godina Biber nije morao ni da mrdne prstom, a njegove pjesme su bile „zakucane” na vrhu svih važnih lista. To vrijeme, izgleda, prolazi.

 

D.P.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )