FOTO: null

Danas se Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa kišom, a uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne.

Očekivana količina padavina u tim djelovima kretat će se od 15 do 30 litara po metru kvadratnom, a u ostalim područjima od 2 do 10 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, na jugu Hercegovine do 17, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18, na jugu Hercegovine od 18 do 22 stepena.

BIOPROGNOZA: Opšta slika će, uslovljena tmurnim i nestabilnim vremenom, biti lošija u cijeloj zemlji. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu nervoze, glavobolje, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Uz pojačano sjeverno strujanje, preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, naročito tokom jutra.

SUBOTA: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 13, na jugu Hercegovine od 13 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18, na jugu Hercegovine od 18 do 22 stepena.

NEDJELJA: U Bosni oblačno vrijeme, mjestimično može pasti i malo kiše, a u Hercegovini razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu Hercegovine od 13 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )