FOTO: Bokserski savez Srbije

Ispisao je istoriju kada je ušao u polufinale, uzeo je prvu medalju za Srbiju poslije 67 godina u superteškoj kategoriji, a sada je bokser iz Bijeljine pobjedom nad Hrvatom Lukom Pratljačićem uspio da dođe do borbe za zlato!

"Dušan silni" čulo se u "Pioniru", a imalo je i zašto! Srpski teškaš Dušan Veletić koji je osvojio prvu medalju za Srbiju na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u boksu sada je uspio da se plasira i u finale! On je u polufinalu na bodove bio bolji od Hrvata Luke Pratljačića koga je nedavno pobijedio i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Slika može predstavljati nogomet, gomila i tekst
 
Nakon što je prve dvije runde rutinski dobio u trećoj je uspio da sačuva prednost i jednoglasno je otišao u borbu za zlato! Dušan će imati priliku da se okiti zlatom!
 
U prvoj rundi srpski bokser je krenuo sa serijom udaraca u tijelo, sjajno se kretao, a uspio je da poveže i nekoliko krošea u glavu Hrvata i to sa konopaca.

Slika može predstavljati ‎2 osobe i ‎tekst koji navodi '‎HIL EFEEN GREEN 過 ح GREE HILL C JBC‎'‎‎
 
Na kraju su sudije jednoglasno dale njemu prvu rundu, a u drugoj je krenuo lošije jer ga je odmah napao Pratljačić. Pogodio je nekoliko direkata rival, ali je i Veletić plasirao desni kroše, a zatim je serijom direkata uspio da se vrati u rundu. Nastavio je da napada tijelo rivala, a sudije su mu dale i drugu rundu. U trećoj rundi je nastavio sjajno da se kreće i da polako čeka kraj runde i pobjedu. Uspio je da plasira nekoliko udaraca, a uprkos tome što je i Hrvat uspio da poveže na kraju je dobio svog jako dobrog prijatelja iz ringa.
 
Momak koji je boksom počeo da se bavi u Radniku iz Bijeljine imao je ogroman broj navijača iz Republike Srpske u hali, a ovo je samo jedan mali korak za njega. Veletić koji u profi karijeri već ima osam pobjeda prvo će boksovati za evropsko zlato, a zatim će probati da uhvati posljednji voz za Olimpijske igre u Parizu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )