FOTO: reprezentacija.ba

Selektor fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine Dušan Bajević danas je uputio pozive igračima na koje računa za utakmicu baraža Lige nacija za plasman na EURO protiv Sjeverne Irske će 26. marta u Zenici, te u eventualnom finalu 31. marta protiv boljeg iz meča Irska - Slovačka.

"Čeka nas važna utakmica i odlučili smo se za veći broj igrača jer već imamo problema sa povredama i nadamo se da će svi ovi koji su na spisku doći zdravi i spremni na okupljanje 23. marta.Vjerujemo da igrači koje smo pozvali mogu na pravi način odgovoriti jednom ovakvom izazovu, kao što je plej of. Ne smiju nas zavarati pobjede koje smo ostvarili u Ligi nacija, ovo je sasvim drugačija utakmica, a Sjeverna Irska je dobra ekipa i mogu nam stvoriti probleme. Ipak, mi imamo ogromnu ambiciju da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i na tom putu nas ne smije zaustaviti ni Sjeverna Irska, ali ni činjenica da nećemo na raspolaganju imati Krunića, Lulića, Kolašinca, Đurića. Računali smo na njih ozbiljno, ali smatram da imamo kvalitet i da će se ostali igrači maksimalno potruditi da nadoknade njihov izostanak. Do okupljanja su nam ostale dvije sedmice i najvažnije nam je da svi budu zdravi. Takođe, vjerujem da uz ogromnu podršku sa tribina, kao što smo uvijek do sada imali, možemo ostvariti pobjedu u ovoj utakmici i otvoriti put ka finalu i plasmanu na EURO", rekao je Bajević

Golmani: Ibrahim Šehić (BB Erzurumspor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa), Vedran Kjosevski (Željezničar), Asmir Begović (Milan)

Odbrana: Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ervin Zukanović (SPAL), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Marko Mihojević (Erzgebirge AUE), Darko Todorović (Holstein Kiel), Bojan Nastić (BATE Borisov), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Zoran Kvržić (Kajserispor), Siniša Saničanin (Vojvodina), Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Vezni igrači: Miralem Pjanić (Juventus), Muhamed Bešić (Šefild), Gojko Cimirot (Standard), Haris Duljević (Nimes), Amer Gojak (Dinamo), Deni Milošević (Konjaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Amar Rahmanović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (Athens).

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Armin Hodžić (Mol), Smail Prevljak (Eupen), Luka Menalo (Olimpija), Miroslav Stevanović (Servete).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )