FOTO: null

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević izjavio je danas da gradonačelnik Mićo Mićić onemogućava da novoizabrani načelnici odjeljenja preuzmu odgovornost u Gradskoj upravi.

"Gradonačelnik svjesno čini krivično djelo i tome mora da se stane u kraj", rekao je Đurđević na konferenciji za novinare. 

On je istakao da Mićić nastavlja da vrši kriminalne radnje i da se bahato ponaša, navodeći kao primjer i imenovanje smijenjenog načelnika za finansije za savjetnika na povremenim poslovima, što je prema zakonu nedopustivo. 

Đurđević očekuje da će upravni inspektori uskoro utvrditi sve nezakonitosti pri zapošljavanju u gradskoj administraciji Bijeljine, te očekuje da reaguju i svi nadležni u Republici Srpskoj da se spriječi kršenje zakona i uzurpacija radnih mjesta u gradskoj vlasti. 

Prema njegovim riječima, smijenjeni načelnici četiri gradska odjeljenja su zvanično na odmoru, ali svaki dan dolaze na radna mjesta, kao i zamjenik gradonačelnika koji je penzionisan i koristi godišnji odmor prema Zakonu o radu. 

Đurđević je rekao da je smijenjenima 4. juna prestao radni odnos i da oni, uz podršku gradonačelnika, bespravno borave u Gradskoj upravi. 

Time se, ocjenjuje Đurđević, onemogućavaju novoizabrani načelnici da stupe na posao i preuzmu odgovornost za rad odjeljenja. 

Na konferenciji za novinare, četvorica novoimenivanih načelnika gradskih odjeljenja u Bijeljini pozvali su građane da im se obrate za sve svoje potrebe. 

Oni su najavili i mogućnost da radne stolove narednih dana iznesu ispred zgrade Gradske uprave, ističući da posao nije kancelarija, nego čovjek i njegova odgovornost prema radu. 

Novi načelnici odjeljenja zaduženi su za društvene djelatnosti, boračku i invalidsku zaštitu, privredu i poljoprivredu i za stambeno-komunalne poslove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )