FOTO: null

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada došlo je do grubog kršenja Poslovnika o radu prilikom glasanja o dnevnom redu, nakon čega je sjednica prekinuta.

Do prekida je došlo nakon glasanja o dnevnom redu kada je prekršena tačka 93, stav 2 Poslovnika o radu Skupštine Grada na osnovu koje se dnevni red usvaja većinom glasova prisutnih odbornika.

Za skidanje druge tačke dnevnog reda - izjašnjenje o smjeni načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića glasalo je trinaest od osamnaest prisutnih odbornika, s obzirom na to da su odbornici SNSD-a i DNS-a izlazili iz skupštinske sale svaki put prilikom glasanja o tačkama dnevnog reda.

Tri odbornika su bila protiv skidanja ove tačke sa dnevnog reda, a problem je nastao oko dva nedostajuća glasa, kada su odbornici SDS, NDP i SDA insistirali na stručnoj ekspertizi elektronskog sistema za glasanje, ali je predsjednik Skupštine Dragan Đurđević prekinuo sjednicu.

Nakon toga, 16 odbornika je, uprkos neusaglašenom dnevnom redu, prešlo u zgradu Gradske uprave i sprovelo glasanje o smjeni načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića i zamjenika Gradonačelnika Huse Zečkanovića za šta je glasalo svih 16 odbornika prisutnih u ovoj sali.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )