FOTO: InfoBijeljina

Izvještaj o radu javnog vrtića u Bijeljini skupštinska većina predvođena SDS-om oborila je iz političkih razloga jer stranka Demos nije podržala kandidaturu sadašnjeg gradonačelnika Miće Mićića za naredne izbore, iako im je to traženo, izjavio je danas šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Đurđević je podsjetio da je u koalicionoj raspodjeli direktora Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini imenovao Demos, te ovakvo ponašanje gradonačelnika i Gradske uprave nazvao sramotnim.

On je dodao da je medijska kampanja protiv vrtića nastavljena i nakon skupštinske sjednice iznošenjem netačnih podataka.

Na redovnoj konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNSD-a Bijeljina Đurđević je istakao i da je nacrt budžeta grada za narednu godinu politički, predizborni i podložan manipulacijama.

"U pitanju je još jedan budžet Bijeljine koji će pojesti administracija koja troši 16,5 miliona KM ili osam odsto više nego prošle godine", naveo je šef opozicionog odborničkog kluba.

Đurđević je nazvao skandaloznom stavku u kabinetu gradonačelnika od 230.000 KM za odnose sa javnošću, uz 70.000 KM za promociju i na poziciji saradnje sa drugim opštinama, te slične stavke i u drugim resornim odjeljenjima Gradske uprave.

Odbornici SNSD-a iznijeli su sumnju u kriterijum za podjelu ovog novca, kao i 43.000 KM na stavci za pomoć građanima, navodeći da se pare iz gradske kase dijele određenim ciljnim grupama u predizbornoj kampanji.

"U neizbornoj godini Bijeljina se zadužuje za još 13 miliona KM koje će većim dijelom biti utrošene u narednoj izbornoj godini", istakao je Đurđević.

On je rekao da SNSD nije zadovoljan načinom i krajnjim rezultatima izgradnje kanalizacije u gradu, iako je ova stranka, kao i Vlada Republike Srpske, podržavala projekat od interesa za građane.

"Gradsko preduzeće `Vodovod i kanalizacija` trebalo je da postane profitabilno sa 15.000 novih priključaka, a oni su najveći gubitaš koji ne izmiruje na vrijeme ni preuzete međunarodne obaveze", naveo je Đurđević jedan od primjera nezadovoljstva.

Odbornik SNSD-a Željko Grebić se osvrnuo i na Akcioni plan zapošljavanja koji je, prema njegovim riječima, konačno usvojen na sjednici Skupštine grada 31. oktobra kao konačnu potvrdu da i gradska vlast treba da, uz republičku, radi na zapošljavanju.

On je rekao da su do sada gradski čelnici ovaj problem prebacivali republičkim institucijama, te naveo da je za zapošljavanje u Bijeljini sa republičkog nivoa u prošloj godini uloženo 1,7 miliona KM, dok gradska vlast za ove namjene izdvaja manje od 100.000 KM.

Grebić je ocijenio kao poražavajuće to što su nadležni u Skupštini grada Bijeljina od 54 odbornička pitanja odgovorili samo na 21, a od 82 inicijative stigao je odgovor na 30, iako je riječ o pitanjima i inicijativama građana koji su birali i plaćaju gradske odbornike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )