FOTO: null

Na Dunavu i Savi vodostaji će se u naredna tri dana kretati oko granice redovne odbrane od poplava dok je, na petnaestak manjih reka danas prognoziran manji porast nivoa vode.

Republički hidrometeorloški zavod upozorio je da će na Dunavu i Savi "vodostaji biti u većem porastu naredna tri dana i da će se kretati oko i nešto ispod granica redovne odbrane od poplava kod Novog Sada na Dunavu, odnosno kod Šapca na Savi".

Na Jadru, Kolubari, Ljigu, Ubu, Tamnavi, vodostaji će sutra biti u manjem porastu tokom bez dostizanja upozoravajućih nivoa, naveo je RHMZ na svom sajtu.

Na pritokama gornjeg toka Zapadne Morave, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lugomiru, Lepenici, Mlavi, Peku i Timoku takođe je za sutra prognoziran manji porast vodostaja.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić rekao je ranije danas Tanjugu da je situacija u celoj zemlji stabilna i da se ne očekuju problemi usled padavina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )