FOTO: InfoBijeljina

Bijeljinski Košarkaški klub “Radnik” nije dobio dozvolu za korištenje prostora za treninge u sali Osnovne škole “Vuk Karadžić”, jer nije izmirio ranije obaveze koje po tom osnovu ima prema ovoj školi, saznaje InfoBijeljina.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” Predrag Račanović u izjavi za InfoBijeljina pojašnjava da na početku svake školske godine školski odbor donosi odluku o izdavanju školskog prostora, na osnovu zahtjeva klubova.

„Stav odbora je bio da klubovi koji nisu izmirili svoje obaveze, ne mogu koristiti dvoranu“, kaže Račanović i dodaje da je svim klubovima koji treniraju u ovoj sali dat rok da izmire obaveze do kraja avgusta.

„Svi klubovi su izmirili obaveze i dobili salu na korištenje, sem Radnika koji nije ispoštovao svoje obaveze“, kaže Račanović.

On napominje da škola nema uslova da finansira klubove, odnosno da plaća troškove zagrijavanja sala, električne energije i troškove vode. 

„Minimalna cijena od 20 KM koliko im naplaćujemo po satu isključivo je prihod koji koristimo za plaćanje materijalnih troškova i održavanja“, napominje Račanović. 

Na naše pitanje da prokomentariše izjavu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da će tražiti način da se sportska sala koju sada koristi škola "Vuk Karadžić" stavi na raspolaganje gradu, umjesto ovoj školi, Račanović navodi da je sala napravljena isključivo za školu „Vuk Karadžić“ i da nije moguće da pređe u nadležnost grada.

„Grad ima svoju dvoranu u Račanskoj“, poručuje Račanović.

Kako saznaje InfoBijeljina košarkaši “Radnika”, sada umjesto u sali Osnovne škole “Vuk Karadžić” treniraju u sali Osnovne škole u Dvorovima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )