FOTO: novosti.rs

Uzdanica crno-bijelih ističe da jedva čeka duel sa starijim članom porodice

Utakmica "redovnog", 3. kola top 16 faze Evrokupa između Partizana i Monaka neće biti "redovna" obaveza za Bandžu Sija. Uzdanica crno-bijelih će 13. put u profesonalnoj karijeri biti "oči u oči" sa starijim bratom Amareom. Počeli su da se "gledaju preko pola terena" još od sezone 2013-2014, dok je Bandža bio član Orteza, a Amare Asvela (0-2 u pobjedama). Dva puta su se sreli i godinu dana kasnije kada je mlađi brat nosio dres Nansija (1-1), ali i u sezoni 2015-2016, kada je stariji Si postao član Monaka (1-1).

Najdužu seriju viđanja na terenu imali su u sezoni 2016-2017 (2-4). Tada je stariji brat sa Monakom, uz dvije pobjede u ligaškom dijelu, slavio i u finalu Kupa Francuske, dok je mlađi sa Asvelom uzvratio u četvrtfinalnoj seriji nacionalnog plej-ofa (2-1).

- Igranje protiv brata je za mene uvijek poseban osjećaj. Sastali smo se 12 puta, ali ovo će biti prvi duel od mog dolaska u Partizan. Definitivno mogu da kažem da je fenomenalan osjećaj kada igrate s članovima porodice, jer su te utakmice uvijek veoma dobre - s nestrpljenjem Bandža očekuje večerašnji (19.00) susret s bratom, prvi na međunarodnoj pozornici.

Svjestan je Si da će emocije morati da ostavi za prije i posle meča, jer je u Beograd stigao tim čije se aspiracije ne zaustavljaju samo na igranju u ovoj fazi Evrokupa.

- Imaju mnogo iskusnih igrača. Sa nekima od njih sam imao priliku da igram i znam koliko opasni mogu da budu. Talentovani su, atletski veoma dobri, ali mi ćemo se dobro pripremiti za izazov koji je ispred nas. Fokusiraćemo se na sebe i na ono što najbolje možemo da uradimo da bismo došli do pobjede - dodaje Bandža.

Riječi hvale na račun gostiju istakao je i trener Andrea Trinkijeri, koji kako kaže očekuje još jednu sjajnu utakmicu u Evrokupu.

- Monako je veoma solidan tim sa fenomenalnim trenerom. Ova utakmica je odlična šansa za nas da ponovo uživamo i pokušamo još jedom da podignemo nivo igre - najavljuje Trinkijeri novi uzlet crno-bijelih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )