FOTO: InfoBijeljina

U periodu od 2. do 31. oktobra 2019. godine radarski sistem '' Redflex traffic systems fty – Dual '' evidentirao je 1.547 prekoračenja brzine na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina.

"S obzirom da vremenski uslovi omogućavaju razvijanje većih brzina, a neprilagođena, nepropisna i nebezbjedna brzina glavni  je uzrok saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicam, ovom prilikom apelujemo na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja", navedeno je u saopštenju Policijeks uprave Bijeljina.

Sankcije za prekoračenje brzine kretanja znatno su povećane, pa je tako za prekoračenje brzine kretanja preko 20km/h od dozvoljene brzine pored propisane novčane kazne i kaznenih poena, predviđena  i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

U cilju  povoljnog stanja saobraćaja Policijska uprava Bijeljina pored radarskog sistema uključiće i sve raspoložive uređaje sa ciljem evidentiranja i sankcionisanja prekršaja, a sve u svrhu smanjenja učešća udjela brzine u uzrocima saobraćajnih nezgoda.

"Uspori, ne žuri! Čuvaj svoj život da bi sačuvao tuđi", stoji u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )