FOTO: null

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina Slaviša Marković rekao je danas da „država mora naći način“ da pomogne ljudima koji su imali kredite u Bobar banci.

Marković je na konferenciji za novinare pojasnio da su ti ljudi dovedeni u nezavidnu situaciju jer stečajni upravnik insistira na tome da se kompletan kredit vrati odjednom.

„To jednostavno nije moguće, a država mora naći način da tim ljudima pomogne“, istakao je Marković.

On je dodao da bi vlast Republike Srpske trebalo da procesuira odgovorne za slučaj Bobar banke, navodeći da je u njoj bilo deponovano 124 miliona KM državnih depozita, a tu štetu će, kako kaže, vjerovatno snositi građani Srpske i Republika Srpska.

Član Gradskog odbra PDP-a Bijeljina Vesna Stevanović upozorila je da Republiku Srpsku napušta sve veći broj mladih obrazovanih ljudi, ali i zdravstvenih radnika, koji odlaze u zemlje zapadne Evrope radi zaposlenja.

„Zabrinjavajuće je da je u ovoj školskoj godini na visokoškolskim ustanovama u Bijeljini ostalo slobodno 400 mjesta, što je dovoljan pokazatelj da su mladi razočarani u visoko obrazovanje“, rekla je Stevanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )