FOTO: trebinjelive.info

Iako temperature ovih dana dostižu i do 40 stepeni, veliki broj građana Srpske uveliko se priprema za zimu i po povoljnijim cijenama kupuje ogrev.

Prodavci kažu da bolja prodaja drveta za ogrev tek predstoji, a oni koji razmišljaju unaprijed i nastoje da prođu jeftinije već pune svoje drvarnice.

U preduzećima koja se bave prodajom ogreva u Semberiji kažu da je potražnja velika, ali da od idućeg mjeseca očekuju još veću zainteresovanost građana.

- Više se raspituju nego što kupuju, mada su narudžbe odavno počele. U ponudi imamo bukvu, cer, hrast i grab i cijene su 90 maraka po kubnom metru - naveo je Radomir Stojanović, vlasnik  "MP komerca", koji se bavi prodajom ogreva.

Kada je riječ o kupovini, građani uglavnom kalkulišu zbog cijena koje su im, kako kažu, previsoke.

- Sada ogrev kupuje onaj ko ima novac, a najviše penzioneri, posredstvom kredita ili na rate. Međutim, u posljednje vrijeme na tržištu manjka sirovine, što će sasvim sigurno dovesti i do podizanja cijena u narednom periodu - dodao je Stojanović.

Cijena kubika hrastovog drveta u Prijedoru je 70 KM, a bukovog 80 KM,dok će za metar cijepanih drva Fočaci ove godine morati da izdvoje između 70 i 80 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )