FOTO: null

Načelnik opštine Lopare Rado Savić otvorio je danas takmičenje polaznika školica sporta iz Lopara i Brčkog koje je organizovano u okviru projekta "Pro-budućnost", čiji je cilj pomirenje, izgradnja mira unutar i među zajednicama u BiH koje su podijeljene p

Savić je rekao da je opština Lopare sa još nekoliko lokalnih zajednica iz Federacije BiH i Republike Srpske uključena u ovaj projekat, čiji je cilj rad na pomirenju i na stvaranju boljeg ambijenta u kome će odrastati mlađe generacije. 

"Danas smo domaćini polaznicima Školice sporta `Talent` iz Brčkog koja će se sa djecom iz Školice `Zdravo dijete` iz Lopara kroz igru baviti sportom, vježbati i učiti zdrvom životu", rekao je Savić novinarima i dodao da će i u narednom periodu ova opština podržavati ovakve i slične projekte. 

Trener loparske školice Teodor Bojić rekao je da je u planu i kolektivno druženje sa školicama sporta iz Tuzle, Ugljevika i Brčkog. 

U okviru projekta "Pro-budućnost" mladi imaju priliku da učestvuju u treninzima, aktivnostima liderstva, mirovnim kampovima i konferencijama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )