FOTO: null

Bijeljini će u petak, 25. marta, početi Drugi internacionalni festival muzike „Primavera“, koji će okupiti oko 300 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Festival je takmičarskog karaktera i trajaće do nedjelje, 27. marta, a organizator je Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije" /UGMUS/ u saradnji sa Muzičkom školom "Stevan Stojanović Mokranjac".

Učesnici festivala takmičiće se u disciplinama - klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara i solo pjevanje, a ocjenjivaće ih eminentni žiri u sastavu Radmila Smiljanić, Vojin Vasović, Vera Ogrizović, Zlata Maleš i Arsen Čarkić.

U saopštenju organizatora navodi se da je svečano otvaranje festivala planirano u petak, 25. marta, u 19.00 časova u hotelu "Ras" u Etno-selu "Stanišići", kada će koncert održati profesor sa Akademije umjetnosti u Banjaluci Arsen Čarkić.

Za subotu, 26. marta, predviđena su takmičenja u disciplinama klavir solo, klavirski duo, harmonika i gitara, a u 20.00 časova biće uručene diplome i održan koncert pobjednika.

U nedjelju, 27. marta, kandidati će se takmičiti u disciplinama klavir solo, klavirski duo, violina i solo pjevanje, a u 20.00 časova predviđeno je uručenje diploma i koncert pobjednika u ovim disciplinama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )