FOTO: Nezavisne / Tanjug

Koliko je situacija na Kosovu napeta i ozbiljna, najbolje pokazuju fotografije i video snimci koji dolaze iz Zvečana. U Zvečanu, gdje su jutros ispred zgrade opštine protestvovali okupljeni Srbi kosovska policija pucala je iz vatrenog oružja, a nakon toga je bačeno oko 30 šok bombi, kao i mnogo suzavca.

Udanašnjim sukobima u Zvečanu ima mnogo povrijeđenih sa obje strane. Jedan Srbin je dobio prostrijelnu ranu iz “kalašnjikova”, a među povrijeđenima je i izvještač Tanjuga kojem je šok bomba pala pod noge.

Povrijeđeni su smješteni u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

U Leposaviću i Zubinom Potoku su se građani razišli i tamo je mirno.Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije, koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac, piše Blic.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )