FOTO: MONDO/Vedran Ševčuk

Nakon samo jednog poraza u proljetnom dijelu šampionata trener Sloge iz Donjeg Crnjelova podnio je ostavku na mjesto prvog stratega kluba.

Mićić je do sada uspješno vodio Slogu u Prvoj ligi RS, koja je trenutno ubjedljivo druga na tabeli, a ostvario je i istorijski rezultat plasmanom u plufinale Kupa BiH, gdje se ekipa u srijedu sastaje sa Sarajevom.

Sve u Semberiji je iznenadio ovakav postupak Mićića, koji je iznio svoje razloge odlaska.

- Jednostavno, nisam mogao više. Bilo je tu dosta radnji koje nemaju veze sa sportom. Posebno kada su se u konačan ishod susreta počeli mješati sudije i određeni pojedinci. Oštećeni smo u Gradiški, poništen nam je čist pogodak protiv Borca što me je, između ostalog navelo da podnesem ostavku. Vjerujem da sam dao sve od sebe da pokušamo napraviti ekipu, da igramo fudbal, ali neke druge stvari uticale su na to da ne možemo da se nosimo s Borcem. Nadam se da će neki drugi trener moći da digne ekipu, koja je poprilično uzdrmana, naglasio je Mićić.

Uprava kluba je na njegovo mjesto imenovala Senada Hadžića, nekadašnjeg trenera Podrinja iz Janje i aktuelnog pomoćnika u ovom klubu. Hadžić će voditi ekipu Sloge u polufinalu Kupa BiH protiv Sarajeva, u susretu koji se igra u srijedu.
    

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )