FOTO: Glas Srpske

BAR - Odmah poslije najbolje, košarkaši Igokee odigrali su najlošiju utakmicu u ABA ligi ove sezone. Gostovanje u Baru neće pamtiti po dobrom, jer je Mornar bio bolji rezultatom 90:76, u 13. kolu.

Razloge poraza Aleksandrovčani mogu da traže u puteševstviju po Crnoj Gori, u koju su otišli još 29. decembra i 30. je trebalo da igraju odgođeni meč šestog kola protiv Budućnosti, ali je on nanovo otkazan zbog igrača inficiranih virusom korona u taboru Podgoričana. Povratka kući nije bilo već su produžili za primorje, ali im toplija klima u zimske dane nije pogodovala pa su upisali treći poraz, mada su i dalje veoma ozbiljan kandidat za ulazak u plej-of. Ponovo je trener Dragan Bajić imao problema sa povrijeđenim igračima na poziciji centra. Nikola Jovanović i Džeki Karmajkl bili su u sastavu, ali nisu dobili ni sekunde, tako da su Stefan Fundić i tek oporavljeni Dalibor Ilić sami morali da iznesu teret borbe protiv raspoloženih Barana.

- Ne znam da li sam proveo šest gorih dana u životu, da me pogrešno ne shvate Bar, Podgorica i Crna Gora. Tri dana u Podgorici nisam dana vidio od kiše, jer nismo mogli izaći iz hotela, a uveče smo samo išli na trening. Isto je bilo i u Sutomoru. To nam je psihički teško palo - izjavio je Bajić.

Potom se osvrnuo na igru svoj ekipe koja je protivniku dozvolila da joj ubaci čak 90 poena, a više je primila jedino od Cedevita Olimpije (103), ali nakon produžetka.

 - Mornar je jedna od najboljih napadačkih ekipa i kao trener mogu da izmišljam svašta, ali kad naspram sebe imaš igrače koji mogu kazniti svaku situaciju, onda je to sve jako teško. Pokušavao sam na razne načine. Gledajući paralelu četiri gdje sam igrao sa Jošilom i Atićem, a Pavićević sa Gabrijelom i Bjelicom, teško je bilo parirati u tim situacijama. Onda, Ilić je mjesec i po bio van treninga i nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Brinem se zbog velikog broja izgubljenih lopti iz čega smo dozvolili 20 poena. Skakački je bilo dosta korektno, iako nismo imali visinu i jedino je Ilić bio preko dva metra. U jednom momentu Šehović je ušao i bio viši od svih mojih igrača na terenu. Bili smo hendikepirani neigranjem Jovanovića i Karmajkla. Nadam se da će se što prije vratiti, jer su nam stvarno potrebni - istakao je Bajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )