FOTO: N1

Unaprijed se pripremamo da živimo sa ovim vursom i više puta sam rekla da ne vidim kraj, ali situacija nije bezizlazna, imamo vakcine i kakav će tok epidemije da bude i kako će virus da se kreće, isključivo zavisi od nas, izjavila je danas u Novom Sadu Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prilikom obilaska radova na dogradnji objekta PIO fonda u tom gradu.

Ističući da mi nismo samo pasivni posmatrači, koji samo posmatraju šta će da bude i očekujemo novi talas, Kisić Tepavčević je predočila da značajan broj naših najmlađih sugrađana koji mogu da se vakcinišu, nisu vakcinisani, i da je učinio tek svaki peti.
 
– Razumemo da je vrijeme godišnjih odmora, ljeto, niko ne misli na respiratorne infekcije i na sezonu gripa i druge infekcije, ali to će da bude uskoro i moram da napomene da je potrebno šest nedjelja od primanja prve doze da bi se stvorila dovoljna količina antitijela da nas odbrani – istakla je ministarka. – Tako da je sada pravo vrijeme, pred polazak u školu i na fakultete, pišu Novosti.

Ona je pozvala prije svega mlade, uzrasta od 18 do 30 godina, koji se do sada nisu vakcinisali da to učine.
 
– Zato što je baš njima pripala ta uloga da zadaju završni udarac – kazala je ministarka. – Budućnost zavisi od nas i kao što smo u svim segmentima ove države uzeli stvar u svoije ruke, gradimo ovakve objekte, tako treba da se ponašamo kada je riječ o virusu. Država je nabavila vakcine za sve naše građane, a na nama je da izdvojimo dva puta po par minuta da se vakcinišemo i pobjeda će sigurno biti na dohvat rukie, ukoliko tako uradimo.
 
Kisić Tepavčević je opet napomenula da virus nije nezavistan, u smislu da se ponaša kako hoće. Prema njenim rečima, imamo oružje, odnosno vakcinu, i mnogo bolju i povoljniju situaciju nego pre godinu dana, a kako i koliko će da se širi virus, zavisi od nas.
 
– Ubjeđena sam da većina naših građana koja je do sada odlagala da se vakciniše, to je činila čekajući jesen, ili su poreležali bolest ili misle da su mladi i zdravi i da to njima ne treba – kazala je Kisić Tepavčević. – Vjerujem da i oni žele da se vakcinišu u da će to u narednom periodu i uraditi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )