FOTO: null

Možda zvuči nevjerovatno, ali mješavina meda i cimeta zaista liječi skoro sve bolesti. A što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete da nabavite u svim većim radnjama.

Naučnici potvrđuju da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

Srčane bolesti
Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb umjesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo će smanjiti nivo holesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis
U čaši vruće vode promiješajte dvije velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i uveče. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlečenju čak i hroničnog artritisa.

Infekcije žučne kese
U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo će uništiti mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol
Promiješajte dvije velike kašike meda i tri kašičice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola će se sniziti za 10 odsto u roku od dva sata.

Prehlada
Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom. Ovo će riješiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa.

Bol u želucu
Med u kombinaciji s cimetom izliječiće bol u želucu. Uzimajte to redovno da biste iskorijenili čir na želucu.

Imuni sistem
Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Grip
Španski ljekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Mršavljenje
Prokuvajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac - pola sata prije doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomoći će gojaznim osobama da smršaju.

Zadah iz usta
Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiraju usta toplom vodom, pomiješanom s jednom kašičicom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svježinu daha tokom cijelog dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )