FOTO: Srpska info

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da kapiten nacionalnog tima Miloš Teodosić neće putovati s nacionalnim timom u Kinu i da 99 odsto neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

"Do sada smo ovaj dio priprema, kao što znate, što se tiče rada, tih nekih obaveza turnirskih, odradili kako treba, ali se desilo par neplaniranih stvari i to je ono što me najviše brine pred put", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Ono što se desilo Gagiju je najteža povreda koja može da zadesi jednog igrača. On je mnogo dao reprezentaciji i na ljudskom i na igračkom nivou i dalje veliki dio ove ekipe. Njegovo odsustvo će se osjetiti", rekao je Đorđević.

Selektor je potom govorio o Milošu Teodosiću.

"Nije dobra slika. Odradili smo magnetnu rezonancu i analize pokazuju da je ruptura 4,5 milimetra. To će ga onemogućiti u ovom trenutku da putuje sa nama. U dogovoru s njim, 99 odsto neće biti sa nama na Svjetskom prvenstvu", rekao je Đorđević.

"To je veliki gubitak za ovu ekipu, igrački, liderski, ljudski. Moramo da budemo svjesni da što prije usmjerimo oružja u neku drugu stranu, jer su obojica bili u mojim planovima kao sigurni putnici za Kinu", istakao je selektor Srbije.

Govoreći o Vladimiru Lučiću, Đorđević je naveo da očekuje da će za pet do sedam dana početi da trenira.

"Luča je planski ostao u Beogradu, da odradi terapije i sanira rapturu, što je on i obavio. Čak je htio da ide sa nama u Litvaniju i igra. Momci nekad tvrdoglavo reaguju na povrede iz najbolje želje, pa odmognu sebi. Mislim da će već u Kini krenuti sa individualnim. Možda treću, a možda i drugu da odigra neki minut... Nije mnogo izgubio u pitanju fizičke spreme, radio je izvanredno kao i svi", rekao je selektor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )