FOTO: KSS

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević ističe da je zadovoljan onim što je reprezentacija pokazala na Akropolis kupu, ali je dodao i da 'može još bolje'.

Srbija je turnir u Atini osvojila pošto je savladala Grčku posle produžetka sa 85:80.

Orlovi su jurili rezultat gotovo sve vrijeme, da bi do prednosti došli pred kraj poslednje četvrtine. Ipak, nije im bila dovoljna prednost ni od 72:64. Grci su se izborili za produžetak.

U dodatnim minutima Srbija je bila bolja, pa je došla do nove pobjede.

"Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom dijelu smo našli rješenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu. Ta dubina mora da nam bude oružje", konstatovao je Đorđević.

"Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to, odigrali smo veoma dobar turnir."

Srbija je ovim trijumfom zadržala je stoprocentni učinak u pripremama, a do starta Mundobasketa u Kini očekuje je kontrolni turnir u zemlji domaćina, na kojem će se sastati sa Italijom (23. avgust), Novim Zelandom (25. avgust), Francuskom (27. avgust).

Svjetsko prvenstvo startuje 31. avgusta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )