FOTO: Srpskacafe

Košarkaška reprezentacija Srbije nije dobro djelovala na gostovanju protiv Grčke u okviru grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini, a selektor Aleksandar Đorđević nije bio zadovoljan načinom na koji su njegovi izabranici igrali.

Selekcija Grčke slavila je na domaćem terenu u Heraklionu rezultatom 70:63.

Selektor Đorđević razumljivo nije bio zadovoljan onim što su srpski reprezentativci pružili.

"Ne vjerujem da je Grčka igrala sa više žestine od nas. U određenim trenucima meča bili su veoma snažni fizički, a takve stvari su neophodne za ovakve mečeve. Mi nismo pratili svoj ritam. U napadu se nismo pokretali, bili smo veoma spori", nezadovoljan je bio selektor Đorđević.

"Pokušavali smo da pričamo i radimo na brzini na treninzima. Igra koju smo danas pokazali nije bila naša igra sa treninga. Obično imamo oko 30 asistencija, a sada smo imali više nego duplo manje - 14. To nije dobro", zaključio je Đorđević, koji je sa selekcijom Srbije u dosadašnjoj karijeri osvojio srebne medalje na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, kao i na Olimpijskim igrama.

"U odbrani smo pravili greške, često u poslednjim sekundama napada protivnika, što je rezultat pada koncentracije, a to je ubilo moral ekipi. Ipak, u poslednjoj četvrtini, kada je utakmica bila izjednačena, imali smo priliku, ali smo promašili lake šuteve, polaganje Jovića i zakucavanje Milutinova. Da smo realizovali ove napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspjeli da se povratimo posle ovih grešaka..."

Srbija naredni meč kvalifikacija igra u nedelju 16. septembra, a gost srpske selekcije u Hali Aleksandar Nikolić biće Estonija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )