FOTO: null

Projekat opremanja nove šalter sale i projekat uspostavljanja međuopštinske saradnje u poljoprivrednom sektoru, koje je Grad Bijeljina sufinansirao zajedno sa Vladom Švajcarske Konfederacije, ocijenjeni su od nezavisne revizorske kuće kao pozitivno realiz

Tokom marta, revizorska kuća koju je angažovala Vlada Švajcarske, izvršila je detaljnu kontrolu dokumentacije i obavila razgovore sa članovima projektnih timova oba projekta. Tom prilikom, revizori su utvrdili da tokom sprovođenja projekata nisu postojale nepravilnosti, te da su poštovane sve propisane procedure.

Radi pružanja kvalitetnijih administrativnih usluga građanima i poslovnom sektoru, u septembru 2015. godine je završeno opremanje nove šalter sale, za šta je izdvojeno 165.000 KM. Od toga, 121.000 KM je obezbijeđena iz gradske kase, dok je 44.000 KM obezbijeđeno iz donatorskih sredstava.

Drugi projekat „Uspostava međuopštinske saradnje u sektoru poljoprivrede na području Grada Bijeljina i opština Lopare i Ugljevik“ realizovan je u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje na području ovih lokalnih zajednica, kroz formiranje Međuopštinskog savjeta za poljoprivredu i povećanjem površina za proizvodnju povrća u plastenicima. Projekat je sproveo UNDP, a njegova ukupna vrijednost iznosila je 150.000 KM. Polovinu sredstava obezbijedio je Grad, dok je drugu polovinu obezbijedila Vlada Švajcarske.

Projekti su realizovani u sklopu programa „Integrisani lokalni razvoj“ (ILDP) koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )