FOTO: InfoBijeljina.com

U okviru Doma zdravlja Lopare završena je izgradnja objekta, površine 240 metara kvadratnih, u šta je uloženo 400.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstene ustanove, rekao je direktor Doma zdravlja Želimir Nešković.

Nešković je najavio da će u novi objekat biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija, a svečano otvaranje planirano je za 4. septembar, kada Dom zdravlja Lopare proslavlja krsnu slavu - Svetog mučenika Agatonika. 

"Izgradnjom Centra za bazičnu rehabilitaciju završili smo jedan od najznačajnijih projekata od kako postoji Dom zdravlja u Loparama i naši zdravstveni osiguranici više neće morati da koriste ove usluge u drugim zdravstvenim ustanovama", rekao je Nešković. 

Image may contain: 12 people, people smiling, people standing

On je dodao da je u krugu Doma zdravlja uređeno i 800 metara kvadratnih parking prostora, te završeni radovi na fasadi. 

"Završena je gradnja objekta u kome su smješteni garažni prostor za sanitetska vozila i mrtvačnica, privodimo kraju rekonstrukciju objekta u kojem je smješten arhiv i vešeraj, a vozni park je zanovljen nabavkom dva sanitetska vozila", naveo je Nešković. 

Prema njegovim riječima, u Domu zdravlja Lopare u funkciji je novi, savremeni ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda koji je nabavljen u ovoj godini, čime su poboljšane zdrvastvene usluge građanima. 

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika. 

U okviru ove zdravstvene ustanove radi sedam timova porodične medicine, Služba hitne pomoći, službe za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku, radiološku dijagnostiku, Higijensko-epidemiološka služba, stomatologija i ambulante porodične medicine u Priboju, Mrtvici i Bobetinom Brdu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )