FOTO: InfoBijeljina.com

Dom zdravlja u Bijeljini uveo je dodatni broj telefona 065/560-859 na koji građani mogu dobiti sve potrebne informacije iz Službe porodične medicine i po potrebi zakazati pregled u kovid ambulanti, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Linija je dostupna svakim danom od 7.00 do 20.00 časova i namijenjena je za pozive ljudi koji ne mogu da stupe u kontakt sa porodičnim ljekarom, jer su ljekari angažovani i smjenjuju se u kovid ambulantama.

Direktor Doma zdravlja Danijela Đukin rekla je Srni da su zdravstveni radnici maksimalno posvećeni borbi protiv virusa korona i da se danonoćno radi u četiri kovid ambulante, ali da građani moraju ispoštovati proceduru javljanja telefonom porodičnom ljekaru i zakazivanja pregleda u kovid ambulantama, kao i eventualnog testiranja.

Ona ističe da nema potrebe ni svrhe da se ispred kovid ambulanti stvaraju gužve, niti da građani samoinicijativno, bez ispoštovane procedure i zakazanog termina, čekaju da se testiraju, a onda se na društvenim mrežama komentarišu redovi ispred kovid ambulanti.

Đukinova navodi da je Dom zdravlja Bijeljina ove nedjelje radio 80 testiranja dnevno, a u ponedjeljak će to biti povećano na 100 testiranja, uz prethodno zakazivanje i dobijanje termina, koji građani treba i da poštuju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )