FOTO: Glas Srpske

Iz Delegacije Evropske unije u BiH u petak je “Glasu Srpske” rečeno da su “primili k znanju usvajanje Akcionog plana za sprovođenje prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije koji je usvojio Savjet ministara”.

- Smatramo da je to tek prvi korak vlasti BiH nakon objavljivanja Mišljenja i Analitičkog izvještaja u maju 2019. godine. Očekujemo da sprovođenje Akcionog plana bude brzo i dobro koordinisano između odgovarajućih nivoa vlasti. Takođe očekujemo od vlasti BiH da sačine sveobuhvatan akcioni plan za sprovođenje 14 ključnih prioriteta navedenih u Mišljenju, s ciljem da značajno poboljšaju zakonodavni i institucionalni okvir zemlje, kako bi se postigao neophodan nivo usklađenosti sa kriterijumima za članstvo u EU za otvaranje pregovora o pristupanju sa EU - poručili su iz  Delegacije EU u BiH.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ranije je istakla da će obavijestiti EU da je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz izvještaja Evropske komisije, koji je dio mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u EU, a koji je usvojio Savjet ministara u tehničkom mandatu, lažan dokument, ukoliko bude upućen u Brisel.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )