FOTO: novosti.rs/EPA

Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisera svijeta, imaju oprečna mišljenja kada je u pitanju budućnost tenisa i promjene koje bi mogle da se dogode. Dok Đoković želi da se igra maksimalno ubrza kako ne bi vremenom opadao broj navijača, Nadal želi da se zadrži dio teniske tradicije barem na onim najvećim turnirima – grend slemovima.

Posle mečeva prvog kola na Završnom turniru u Londonu, Srbinu i Špancu postavljeno je isto pitanje – da li bi na grend slemovima trebalo da se uvede promjene i da se mečevi igraju na dva, umjesto na tri dobijena seta kao što je to sada slučaj?

"Zagovornik igranja mečeva na tri seta – svugdje. Iako grend slem turniri imaju dugu tradiciju i istoriju. Ne znam da li postoji šansa da to promijenimo. Ali, da – više bih volio mečeve na tri odigrana seta", izjavio je Đoković.

Srpski teniser je kao argument za ovakav stav naveo da mlađe generacije nemaju toliko pažnje kao ranije i da je trenutni broj godina prosječnog gledaoca tenisa 61, što je previše.

"Nekada mečevi mogu da budu predugi, što utiče i na igrače. Imamo najdužu sezonu od svih velikih sportova koja traje tokom čitave godine", dodao je svjetski "broj 1".

Rafael Nadal, njegov najveći rival, nikada ne bi mijenjao aktuelna grend slem pravila.

"Potpuno sam protiv promjene broja setova na grend slemovima. Imamo uvijek dan pauze. Mislim da igranje u pet setova daje potrebnu različitost tim turnirima, a istovremeno je dio istorije našeg sporta", kaže Nadal i objašnjava:

"Osvojiti Grend slem na tri odigrana seta... Potrebno je da od igrača tražite još nešto, zar ne? Morate da budete mentalno jači, fizički jači... Sve to u kontinuitetu, tokom dvije duge nedelje..."

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )