FOTO: Tanjug/AP

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Nole je u osmini finala ukrstio koplja s Rusom Karenom Hačanovim i slavio 6:4, 6:3, 6:4, pa će se za prolazak u polufinale boriti s pobjednikom sinoćnjeg duela Kranjo Busta  Danijel Atlmajer.

Ovo je bio šesti trijumf Đokovića u okršajima s Hačanovim, a Rus je jednom uspio da ga porazi, i to u finalu mastersa u Parizu prije dvije godine.

Zanimljiv detalj desio se tokom jučerašnjeg okršaja i to u osmom gemu, kada je Đoković ponovo lopticom pogodio linijskog sudiju u glavu. Srećom, za razliku od incidenta na US openu, koji je Nole platio diskvalifikacijom, ovog puta nije bilo nikakve dileme da li je prekršio pravila pošto je srpski teniser u tom trenutku pokušao da vrati servis Hačanova.

Ritern je bio neuspješan, a loptica je umjesto u teren protivnika pogodila linijskog sudiju u glavu. Nole je odmah pritrčao da se izvini, ali sudija je pokazao da je sve u redu i da meč može da se nastavi.

Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Grk je savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova maksimalnim 6:3, 7:6, 6:2 pa će u četvrtfinalu igrati protiv Rusa Andreja Rubljova, koji je juče poslije preokreta savladao Martona Fučoviča 6:7, 7:5, 6:4, 7:6. Meč je trajao tri sata i 57 minuta. Fučovič je imao 7:6 i 5:2 protiv Rubljova, ali nije uspio da dođe do 2:0 u setovima.

U četvrtfinalu je i argentinski teniser Dijego Švarcman, koji je rutinski savladao Italijana Lorenca Sonega poslije tačno dva sata igre 6:1, 6:3, 6:4. Švarcman je nastavio sa sjajnim partijama, a poslije vicešampionske titule u Rimu, stiže daleko i u Parizu. On će u četvrtfinalu igrati protiv Dominika Tima, koji je u nedjelju poslije pet setova 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3 i drame savladao mladog Francuza Uga Gastona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )