FOTO: RTRS

Srpski teniser Novak Đoković šokirao je javnost najnovijom političkom odlukom.

Novak Đoković i njegov "politički partner" Vasek Pospišil kandidovali su se za mjesto u Savjetu igrača ATP.

To ne bi bilo čudno da Srbin i Kanađanin nedavno nisu podnijeli ostavke na svojim pozicijama u Savjetu kako bi stvorili sopstveni "Savjet igrača", odnosno Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

Oni su, zajedno sa Semom Kverijem i Džonom Iznerom, pred početak US opena otkrili da su napravili novu organizaciju i predstavili je svijetu.

Đoković je time htio da se na novi, jedinstven način bori protiv sistema i da se izbori za što bolje uslove sebi i saigračima, a pogotovo onima slabije rangiranima na ATP listi.

Ipak, usred Završnog turnira stiže nova šokantna vijest.

Kako je naveo britanski novinar Sajmon Brigs, Đoković i Pospišil su se kandidovali za nadolazeće izbore za Savjet igrača, koji su zakazani pred kraj ove godine.

To je potvrdio i brazilski teniser Bruno Soareš, član Savjeta igrača koji je u prethodnih par godina usko sarađivao sa prvim "reketom" planete.

- Veoma interesantna situacija jer su oni podnijeli ostavku prije tri mjeseca i prešli u PTPA. Ne znam šta se dešava sa PTPA. Mene su izbacili iz njihovog četa, vjerovatno jer sam ostao u Savjetu igrača, tako da ne znam kakve su im ideje. Ne znam šta se tamo dešava - rekao je Soareš.

Brigs je naveo da Novak, Vasek i PTPA "nisu puno odmakli u regrutaciji igrača".

- Interesantno je vidjeti njih na spisku (prijavljenih kandidata za Savjet). Kod nas ne postoji nekakva politička kampanja tokom koje možemo da čujemo šta će igrati uraditi ako ih izaberemo - objasnio je Soareš i dodao:

- Sve u svemu, ja sam vjerovatno znatiželjan i šokiran koliko ste i vi, zbog toga što su podnijeli ostavke prije tri mjeseca, a sada se opet kandidovali (za te pozicije)".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )