FOTO: twitter.com / Wimbledon

Novak Đoković je odbranio titulu na Vimbldonu! U velikom finalu nakon više od pet sati igre savladao je Rodžera Federera sa 3:2 i to po setovima 7:6 (5),1:6, 7:6(4), 4:6 i 13:12( 3). Zanimljivo da je sva tri seta najbolji teniser svijeta osvojio u „taj-brejku“.

Srpski teniser je pobijedio, ne samo svog velikog rivala, već i publiku koja je bila uz Švajcarca. Ovaj meč je ušao u istoriju kao najduže finale na Vimbldonu i prvo koje je odigrano po novim pravilima.

Đoković je osvojio petu titulu na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu, te povećao prednost u odnosu na rivala na 26:22 u pobjedama.

Novak se mučio tokom finala, nije imao rješenja za servis Federera, a prvi brejk je napravio tek u četvrtom setu. Međutim uprkos tome, uspio je da dođe do pobjede kojom je osvojio 16. titulu na Grend slemu. Mentalnu snagu je pokazao u petom setu kada je spasio dvije meč lopte na servis rivala.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )