FOTO: null

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je upravo ova vlast Srpske uradila najviše na sprovođenju Dejtonskog sporazuma i političkoj stabilizaciji BiH, i da ne razumije na osnovu čega je visoki predstavnik u B

Govoreći o izvještaju koji je visoki predstavnik podnio generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, Đokić je istakao da bi Incko trebalo konkretno da navede koji je dio Dejtonskog sporazuma prekršen, odnosno konkretno koji član Ustava BiH.

"U onome što mi radimo dugi niz godina ne vidim da je bilo šta prekršeno", rekao je Đokić.

On je dodao da bi visoki predstavnik trebalo da vidi i kaže koliko je Srpska mnogo učinila na sprovođenju Dejtonskog sporazuma.

"Upravo ova garnitura vlasti Srpske uradila je najviše na njegovom sprovođenju, političkoj stabilizaciji BiH, izgradnji njenih institucija i definitivnom otklanjanju opasnosti od sukoba, te ulasku u fazu ekonomskog razvoja i rasta", istakao je Đokić.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko obavijestio je generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i Savjet bezbjednosti UN da vlasti Republike Srpske krše Opšti okvirni sporazuma za mir /Dejtonski sporazum/ aktivnostima u pogledu organizovanja referenduma o pravosudnim institucijama BiH i ovlaštenjima visokog predstavnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )