FOTO: Srpska Info

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zatražio je u srijedu, na početku suđenja pred Višim sudom u Nišu, da mu se ponovo uradi psihijatrijsko vještačenje, najvjerovatnije nezadovoljan mišljenjem u koje je imao uvid.

Sud će razmotriti ovaj prijedlog, javljaju Novosti.

Jovanović je krajem prošle godine oteo i zlostavljao maloljetnu M. K. (12), iz Suvog Dola kod Niša, a uhapšen je poslije petnaestodnevne potrage. Na ročištu, koje je bilo zatvoreno, tužilaštvo je iznijelo optužnicu, a zbog interesa maloljetne djevojčice i delikatnosti slučaja detalji se ne saopštavaju.

Jovanović je proveo mjesec dana u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gdje su mu urađena psihološka i psihijatrijska vještačenja po nalogu sudije za prethodni postupak, a nalaz i mišljenje stručnjaka dostavljeni su sudu i tužilaštvu, kao i samom Jovanoviću.
Zatvorskim kombijem Jovanović je oko 11 časova doveden u Viši sud, ali na sporedni ulaz. Stražari su ga sproveli, a potom i izveli “na zadnja vrata”, kako novinari ne bi mogli da ga snimaju. I roditelji djevojčice izašli su na sporedni izlaz poslije suđenja, koje je trajalo oko tri sata.
Otac i majka djevojčice kažu da nisu bili u sudnici dok se čitala optužnica, već su na sud bili pozvani kao svjedoci.

– Aleksandra i ja smo kratko bili unutra, dali smo iskaze, opisali smo kako je naše dijete nestalo tog jutra, da je krenula u školu… Objasnili smo i djetetovo stanje nakon svega do danas, da i dalje proživljava traume, da se noću budi, da plače, plaši se da izlazi na ulicu zbog užasa kroz koji je prošla – rekao  je djevojčicin otac.

On je dodao i da nisu imali snage da se medijima obrate poslije suđenja.

Jovanović je uhapšen 5. januara zbog toga što je 20. decembra na prevaru oteo M. K. Ubijedio ju je da uđe u njegov auto nakon što joj je rekao da je novi električar u školi. Od tada se djevojčici izgubio svaki trag, do 29. decembra, kada je pronađena u jednoj napuštenoj kući u selu Pasjača. Međutim, Jovanović je tada uspio da pobjegne policiji, a uhapšen je nekoliko dana kasnije, na seoskom groblju u Malči.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )