FOTO: banjaluka.com

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv dva lica, državljanina Hrvatske i državljanina Češke Republike zbog postojanja osnova sumnje da su u vremenskom periodu od 3. marta 2015. godine do 15. septembra 2015. godine, kao odgovorna lica-članovi Upravnog odbora privrednog društva u Bratuncu počinili krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Lica se sumnjiče da su u u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist dogovarali više cijene za rad u odnosu na realnu koja se odnosila na isporuku i montažne trake za peletiranje uključujući i vezane konstrukcije, koje je izvodila firma iz Češke, te su od izvođača radova naplatili novčani iznos za obećanje i naknadno dodjeljivanje radova po podugovorima, te su u ime podizvođača od izvođača radova preuzimali novčane iznose bez njihovog znanja, na koji način su sebi pribavili protivpravnu korist u iznosu od 1.170.000 КM, za koliko je pričinjena šteta privrednom društvu.

Nezvanično radi se o licima Zudi Sadiki i Кareleom Haushalterom, a firme koje se dovode u vezu sa ovim radnjama su „OBILNI TEHNIКA“ iz Češke i „BHS Power“ d.o.o. Bratunac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )