FOTO: null

Zbog izdajništva, štetnih odluka po Republiku Srpsku i nesaradnje sa institucijama Srpske, tražićemo izmjenu krivičnog zakonodavstva kojom bi se srpski predstavnici u zajedničkim institucijama pozvali na odgovornost, izjavio je predsjednik Republike Srpsk

Dodik je istakao da se politika Bosića i ostalih opozicionih lidera na nivou BiH iz izdajničke pretvorila u veleizdajničku.

On je dodao da Bosić i SDS urušavaju interese RS, ističući da će SNSD uskoro u javnost uputiti informaciju o kršenju interesa RS na nivou BiH. SDS i PDP su, prema Dodikovim riječima, lagali građane RS posljednjih godinu dana o svemu što su radili u RS i BiH.

Zbog toga Dodik traži da se svako buduće pitanje koje je u nadležnosti BiH prvo razmatra u ustanovama RS.

Predsjedništvo SNSD-a usvojilo je više zaključaka koji se uglavnom odnose na socijalno-ekonomska pitanja u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, izdajnička politika SDS-a mogla se vidjeti i na odlukama u vezi sa urušavanjem interesa Aerodroma u Banjaluci u korist nekih drugih aerodroma koji nemaju takvu tehničku opremljenost.

Prema njegovim riječima, izdajnička politika SDS-a mogla se vidjeti i na odlukama u vezi sa urušavanjem interesa Aerodroma u Banjaluci u korist nekih drugih aerodroma koji nemaju takvu tehničku opremljenost.

"Predsjedništvo SNSD-a odlučilo je da sačini i dostavi informaciju javnosti o kršenju interesa Srpske u organima na nivou BiH od strane SDS-a i njegovih partnera", istakao je Dodik.

On je dodao da za sada predstavnici iz Republike Srpske na nivou BiH namaju nikakvu saradnju sa institucijama Srpske, te da vode politiku podaništva prema Bakiru Izetbegoviću i SDA.

Kada je riječ o pokretanju krivične odgovornosti zbog urušavanja interesa Srpske, Dodik je naveo da je to za sada ideja koja će se dalje razrađivati, ali da smatra da je to neophodan mehanizam.

"Naravno da treba procesuirati i kazniti one koji vode izdajničke procese jer naprosto nema drugog načina da ljudi postanu odgovorni za svoje mandate", rekao je Dodik, ističući da je SDS jednu politiku vodio prije izbora, a drugu poslije.

On je dodao da SDS ne provodi ni politiku borbe protiv kriminala i korupcije o kojoj toliko priča, već samo politiku borbe za fotelje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )