FOTO: null

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je Srni pred odlazak u Moskvu na paradu povodom Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu da su srpski i ruski narod dali ogroman doprinos u borbi za oslobađanje Evrope od fašizma.

Uoči posjete Moskvi, gdje će na poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina prisustvovati vojnoj paradi povodom obilježavanja 70 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu, Dodik je istakao da su Srbi uvijek bili slobodarski narod, koji se borio protiv svih oblika fašizma i nacizma i zajedno sa ruskim narodom, kroz istoriju, podnio značajnu žrtvu za slobodu.

"Republika Srpska nastavlja slobodarsku tradiciju svog naroda i ona je danas dobro mjesto za život svih, bez obzira na naciju i vjeru", istakao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da su Srbi narod koji je uvijek bio na strani pravde, pa tako i u borbi protiv fašizma.

"Mi kao narod treba da budemo ponosni na svoju prošlost, slobodarsku istoriju i pobjedu u borbi protiv fašizma", ocijenio je Dodik.

On je dodao da će tokom posjete Rusije, gdje će boraviti do nedjelje, 10. maja, prisustvovati zvaničnim prijemima koji će biti organizovani povodom Dana pobjede nad fašizmom, a predviđeno je i da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin priredi prijem za zvanice.

"Imajući u vidu da je riječ o jednom velikom događaju i da on okuplja veoma važne ljude, to će ujedno biti i prilika da se sretnem sa brojnim ljudima iz svijeta politike, ekonomije, biznisa i da razgovaram sa njima", rekao je Srni predsjednik Srpske.

Na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja biće održana parada u čast pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Proslavi 70 godina od pobjede nad fašizmom u Moskvi prisustvovaće ukupno 27 šefova država i vlada.

Sa prostora bivše SFRJ, osim predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prisustvovaće i predsjednici Srbije Tomislav Nikolić i Makedonije Đorđe Ivanov.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )