FOTO: null

Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić, lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a, potpisali su Sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji.

Dodik je rekao da su se koalicioni partneri dogovorili da SNSD da oba kandidata, za predsjednika i člana Predsjedništva BiH, te da će ostale funkcije biti podjeljene na osnovu rezultata izbora.

"Ovo je koalicija koja će dati odgovore na sve izazove. Uvjereni smo da će ova koalicija osvojiti najbolji rezultat u istoriji", rekao je Dodik, dodajući da stabilnost ove koalicije nikada nije bila dovedena u pitanje.

Dodik je rekao da je veoma optimističan, i da prema javnom mnjenju imaju podršku između između 65 i 70 osto.

Pavić je rekao da je potpisivanje Sporazuma logična posljedica odnosa koji vladaju u koaliciji te da će se u budućem periodu koncentrisati na ekonomiju i zapošljavanje u Republici Srpskoj.

"Današnji potpisi su garancija još četiri godine stabilnosti RS. Očekujemo da ćemo imati još veću podršku građana", rekao je Pavić naglašavajući da je jako bitno da se vlast osvoji na oba nivoa, odnosno u RS i BiH.

Nakon potpisanog Sporazuma, Đokić je rekao da će koalicija uložiti maksimalne napore u cilju ekonomske stabilnosti i razvoja.

"Nismo pobjegli ni od jednog problema koji se pojavljivao, a tako će biti i u budućnosti", rekao je Đokić dodajući da se radi o najdugovječnijoj koaliciji.

Na pitanje ko će biti kandidat za predsjednika RS, Dodik je rekao da se vrlo dobro zna ko će biti, ali da će oni izabrati trenutak kada će to saopštiti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )