FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbi nikada neće odustati od obilježavanja datuma kada su postavljeni temelji Republike Srpske.

"Slavićemo Dan Republike Srpske ne samo ove, nego i narednih godina, kako bismo uputili poruku i domaćoj i stranoj javnosti da Srbi nikada neće odustati od obilježavanja datuma kada su postavljeni temelji Srpske", izjavio je Dodik.

Prema informacijama iz izvora kabineta predsjednika Srpske, centralni događaj 9. januara biće svečana akademija koja će pod nazivom "Zavjet slobodi" u 13.00 časova biti održana u Sportskoj dvorani "Borik", a potom će za sve zvanice biti organizovan svečani prijem u zgradi Vlade Srpske.

Svemu će prethoditi Sveta arhijerejska liturgija i slavski obred u Sabornom hramu Hrista Spasitelja od 9.00 časova.

Ustavni sud BiH utvrdio je 26. novembra da je član Zakona o praznicima Srpske koji govori o 9. januaru kao Danu Republike neustavan, te da Narodna skupština Srpske u roku od šest mjeseci taj zakon mora da usaglasi sa Ustavom BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je ranije Deklaraciju u kojoj se navodi da Dan Republike neće biti ukinut čak i ako Ustavni sud BiH, eventualno, donese odluku kojom bi ovaj državni praznik proglasio neustavnim.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )