FOTO: Nezavisne

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da nema skrivenog ruskog uticaja u saradnji RS i Ruske Federacije.

RS je, kaže, spremna za saradnju i sa svim drugim državama u regionu i šire koje to žele, ali ne želi da se odvoji od "prijatelja“ Rusije i ponosi se tom saradnjom.

Kaže da nije dobro da se svaki vid saradnje RS i Rusije prikazuje "na maligni način s ciljem sprečavanja ruskog uticaja na ovom prostoru".

“To su gluposti koje trebamo odbaciti, jer ne smijemo biti zamorče jednog političkog pristupa, koji govori da saradnja u oblasti zdravstva, kulture i privrede može da bude nešto drugo, osim na dobrobit onih koji u tome učestvuju”,  rekao je Dodik ističući da je Rusija "nesumljivi prijatelj RS".

Tokom obraćanja na forumu o strateškom dijalogu o saradnji Sankt Peterburga i RS, kojem prisustvuje i gubernator tog grada Georgij Poltavčenko, Dodik je rekao da ruski stav prema BiH nije navijački za jednu stranu, već principijelan u podršci Dejtonskom sporazumu.

Poltavčenko je govorio o dašadašnjoj i mogućnostima buduće privredne saradnje s RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )