FOTO: null

Premijeru Srbije Aleksandru Vučić, u organizovanom napadu u Srebrenici, bio je ugrožen život i da se samo minut zakasnilo sa evakuacijom, napad na Vučića mogao je da bude koban, što bi izazvalo dalekosežne negativne posljedice po proces pomirenja, izjavio

"Nema nikakve sumnje, napad je bio pripremljen i organizovan, a namjere napadača veoma opasne. U stampedu mase Vučić je mogao da izgubi život. Na sreću, zbog brze reakcije njegovog obezbjeđenja i specijalaca RS, do toga nije došlo", rekao je Dodik za današnje Novosti.

On je naveo da je važno reći da je Policija RS imala odgovornost samo do ulaza u Memorijalni centar u Potočarima, gdje su posao obezbjeđenja preuzele Direkcija za koordinaciju policijskih tijela i organizator.

"Treba utvrditi otkud toliko kamenja unutar Memorijalnog centra. To je ogroman propust Direkcije. Računajući na mogući napad na premijera Srbije, naša policija je u memorijalni kompleks ubacila 15 specijalaca, koji su zajedno sa Vučićevim obezbjeđenjem sprečili masu da dođe do najgoreg", rekao je Dodik.

RS, prema njegovim riječima, zahtjeva hitnu i profesionalnu istragu, hapšenje napadača i utvrđivanje odgovornosti bezbjednjaka BiH.

Dodik je ponovio da je napada na Vučića ozbiljno ugrozio srpsko-bošnjačke odnose.

"Ako žele zajedničku državu sa Srbima, onda Bošnjaci moraju prihvatiti ruku pomirenja iz Srbije i odustati od želje za unitarnom BiH. Nemaju samo ni ekskluzivno pravo na državu BiH, u kojoj žive i Srbi, Hrvati i ostali narodi", rekao je predsednik RS.

"Strasti koje su se preteklih dana rasplamsavale u vezi sa Srebrenicom, od britanske rezolucije do neodgovornih izjava bošnjačkih političara, kulminirale su napadom na Vučića. Bošnjaci jednostavno nisu prihvatili iskrene Vučićeveve  namjere za pomirenjem", kazao je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )