FOTO: InfoBijeljina

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme.

Podsjetio je da je Vlada Srpske za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM.

“Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da se koristi i kasnije. Ova bolnica može da se koristiti i kasnije i biće u vlasništvu Vladi Republike Srpske. Biće uskladištena u prostorije Robnih rezervi i korištena po potrebi”, naveo je Dodik.

On je rekao da je kapacitet bolnice 500 kreveta intenzivne njege, plus 400 kreveta za lakše bolesnike.

"Opremljena je tako što ima sopstveni generator struje, poseban sistem za vodu, grijanje i sve ono što je neophodno za takav jedan kapacitet. Pokrivaće oko 6.000 kvadratnih metara. I imaće sve uslove i medicinsku opremu kao da je to stvarna bolnica", kaže Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo nabavkom mobilne bolnice, čime je obezbijeđen adekvatan smještaj u slučaju eventualnog povećanja broja zaraženih virusom korona, prenosi RTRS.

Prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv virusa korona sletio je večeras na aerodrome u Mahovljanima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )