FOTO: null

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ponovni izbor Mladena Bosića za predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) znači da će SNSD pobeđivati maksimalno na svim sledećim izborima.

"Sad sam veliki optimista i za lokalne izbore i za sledeće opšte izbore. Bosić je nesumnjivo jedan od lidera koji nama najviše odgovara i on je bio naš veliki favorit. Da smo mi mogli da glasamo na neki način, mi bismo glasali za njega", rekao je Dodik sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je dodao da se SDS prethodnih dana, u okviru svoje izborne skupštine, "bavio isključivo SNSD-om i Miloradom Dodikom".

"To sam video, ali nisam se oglašavao. To je degutantno, neka se bave svojim politikama. Sada vidim razlog zašto je to tako. Njihovu deklaraciju nije uopšte pisao niko njihov - oni su to dobili od nekoga. Zašto bi se SDS, kao partija koja promoviše svoj program, u svojoj deklaraciji bavila nečijom tuđom deklaracijom partijskog nivoa, koja udara u srž nekih državnih pitanja?", pitao je Dodik.

On je rekao da nije čitao deklaraciju SDS-a, ali da je načuo da oni u svojoj deklaraciji govore o tome da se suprotstavljaju navodno priči o referendumu koji bi mogao da izazove bezbednosne probleme u BiH.

"To isto govore Bošnjaci. Naša deklaracija ne poziva na rat, nego poziva na političko rešenje", kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, SDS pokušava da kaže da brani Dejton.

"Koji Dejton brani? Onaj koji je napisan. I ja ga branim, onda smo saglasni. Hajde da to uradimo, hajde neka nam vrate naša ovlaštenja koja smo imali i evo ostaćemo u BiH. A šta ako neće? Šta ako hoće da na uzmu još toga?", kaže lider SNSD-a

On ocenjuje da SDS stavlja čitavu naciju u defanzivan položaj i ohrabruje druge protivnike Republike Srpske koji kažu: "Pa eto, ima snaga u Republici Srpskoj koje kažu da ta vaša priča o referendumu i eventualnoj samostalnosti može izazvati bezbednosne probleme".

"Navodno, to je sad ta priča o mržnji koja ide za tim da je samo kriv Dodik i SNSD, šta god da se desi", kaže Dodik.

On naglašava da su ozbiljne teme na dnevnom redu, kao što je tema i pitanje sudbine same EU.

"U Britaniji su pobedili konzervativci koji su rekli - 2017. godine idemo na referendum. Pa da li vi mislite da je neko glup ko je sa naše strane pisao deklaraciju i rekao - ukoliko do 2017. ne vratite naša ovlaštenja, mi 2018. godine idemo", istakao je Dodik.

On je rekao da treba čekati da se vidi šta će biti u Britaniji, jer ako se ona odvoji onda nema ni EU.

"Šta ćemo u EU? Ako se odvoji Škotska, zašto da mi nemamo pravo na referendum? Zašto svi narodi imaju pravo da svoju političku volju izraze na referendumu, a Srbi nemaju i zašto je tako kratkovid SDS koji to onemogućava. Mi ne smemo da kažemo da na to nemamo pravo, taman ga nikada ne koristili. I ne smemo reći da to odbacujemo kao što su oni rekli, ali to govori koliko su oni izdajnici", naveo je Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )