FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da, iako je odluka o referendumu donesena, nije protiv kompromisa ukoliko se nađe rješenje za primjedbe koje je Republika Srpska iznijela na rad Suda i Tužilaštva BiH evropskom komesaru Ketrin Ešton 20

Tokom razgovora sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovim, Dodik je istakao da odluka Narodne skupštine Republike Srpske o organizovanju referenduma o pravosuđu na nivou BiH ne ruši Dejtonski mirovni sporazum i da je legalna i legitimna.

On je naglasio da je ta odluka iznuđena, s obzirom na to da je Republika Srpska još prije četiri godine iznijela ozbiljne zamjerke i izrazila nezadovoljstvo radom Suda i Tužilaštva BiH, koje se do sada uglavnom odvijalo na štetu Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Dodik zahvalio je Ivancovu za principijelan stav Rusije da je sprovođenje referenduma u Srpskoj pitanje unutrašnje politike BiH, te za činjenicu što i ta zemlja, kao i dobar dio predstavnika međunarodne zajednice u BiH, priznaje neefikasnost pravosuđa na nivou BiH.

Dodik i Ivancov razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim političkim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )