FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević zahvalili su mnogobrojnim medijskim kućama u gradu što su svojim izvještavanjem promovisali Bijeljinu i učinili je veoma vidljivom u domaćoj javnosti i u regionu.

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Gradskoj upravi danas su održani prijemi za novinare, nevladine i omladinske organizacije na kojima je ocijenjeno da je saradnja tokom godine bila uspješna i korisna za građane.

Dragan Joković iz Udruženja za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" je u ime nevladinog sektora rekao da je saradnja sa gradskom administracijom otvorena i dobra i da to omogućava njihovo učešće u projektima međunarodnih donatora.

Prema njegovim riječima, neke od stotinjak nevladinih organizacija koje djeluju u Bijeljini su veoma osnažene, a pored daljeg usavršavanja u izradi projekata za apliciranje u međunarodnim projektima zadatak nevladinog sektora u narednoj godini biće jačanje aktivizma među mladima.

Šef gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti Slavko Bašić rekao je da se godišnje za rad nevladinih organizacija iz budžeta Bijeljine izdvaja 230.000 maraka.

On kaže da u Bijeljini aktivno djeluje 80 organizacija civilnog društva, od kojih 20 ima status organizacije od opšteg interesa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )