FOTO: null

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slabije padavine u jutarnjim satima u sjevernim dijelovima Bosne. U drugoj polovini dana očekuju se slabi lokalni pljuskovi u planinskim područjima.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 12 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20 °C, na jugu zemlje od 20 do 25 °C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati tokom dana. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Obzirom da će biti osjetno svježije u odnosu na protekli period, preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, naročito u jutarnjim satima. Sa približavanjem noći opšta slika će se dodatno poboljšati.

SUBOTA: U Hercegovini pretežno sunčano, poslije podne uz umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno, po kotlinama sa maglom ujutro. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11 °C, na jugu Hercegovine od 12 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23 °C, na jugu Hercegovine od 22 do 26 °C.

NEDJELJA: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28 °C.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )