FOTO: InfoBijeljina

U Republici Srpskoj se do kraja januara očekuje hladno vrijeme sa slabim snijegom, podaci su Republičkog hidrometeorlološkog zavoda.

Prema prognozi meteorologa, sutra će biti oblačno i malo hladnije, slab snijeg padaće samo ponegdje, uglavnom na sjeveru i istoku. Na jugu se očekuje djelimično oblačno sa sunačnim periodima i malo toplije. Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar.
 
Drugog dana vikenda, u nedjelju, 29. januara, biće oblačno i još malo hladnije, a slab snijeg padaće samo ujutro, uglavnom na istoku. Tokom dana preovladavaće suvo vrijeme, a očekuje se i djelimično raslojavanje oblačnosti. Na jugu Hercegovine djelimično oblačno uz sunčane periode.
 
Jutarnja temperatura vazduha za vikend od minus pet do minus jedan, u višim predjelima od minus 10, a najviša dnevna od minus dva do dva, na jugu do sedam, u višim krajevima od minus pet stepeni Celzijusovih.
 
Hladnije vrijeme očekuje se u ponedjeljak, 30. januara, kada će ujutro biti i mraza. Tokom dana će biti promjenljivo do pretežno oblačno uz sunčane intervale i za koji stepen više nego prethodnih dana.
 
Jutarnja temperatura vazduha od minus osam do minus dva, na jugu do dva stepena, u višim predjelima od minus 11, a najviša dnevna od minus jedan do pet, na jugu do osam, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusovih.
 
Hladan će biti i posljednji dan januara, u utorak, kada će na istoku u jutarnjim časovima ponegdje padati slab snijeg, dok će na zapadu biti vedrije.
 
Tokom dana će naoblačenje donijeti slabu kišu ili susnježicu na sjeveru, a snijeg će i dalje padati na istoku i u centralnom pojasu, dok će na jugu biti djelimično oblačno i sunčano.
 
Juatrnja temperatura vazduha od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, u višim predjelima od minus 10, a najviša dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )