FOTO: null

U Galeriji Centra za kulturu Semberija otvorena je izložba likovnih djela nastalih na Međunarodnoj likovnoj manifestaciji „Art simpozijum Jahorina 2019“, na kojoj su predstavljena djela 16 autora iz Rusije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Republike Srpske i BiH.

- Izložba radova sa Simpozijuma na Jahorini obično prvo bude predstavljena u Kolegijum artistikumu u Sarajevu, zatim u Banjaluci, pa tek onda u drugim gradovima. Ove godine, na osnovu dugogodišnje saradnje sa osnivačem Lazom Savićem, Galerija u Bijeljini uspjela je da omogući našoj publici da prvi pogledaju radove nastale na sazivu likovnih umjetnika na Jahorini, izjavio je kustos Galerije Centra za kulturu „Semberija“ Milijanko Miholjčić.

On je dodao da su za postavku izabrane slike različitih likovnih stilova, od realizma i ekspresionizma, do simbolzma.

Na ovogodišnjem sazivu „Art simpozijum Jahorina“ učestvovali su umjetnici Kota Sakai iz Japana, Ksenija Sopova, Ilija Mišanin i Kiril Strjukov iz Rusije, Svetla Radulova, Rumjanka Cvetanova, Nikolaj Rusev, Sašo Kostov, Valentin Lilov, Simeon Panajotov, Hristo Hristov, Ivan Stojanov i Svetlozar Zahariev iz Bugarske, Zoran Jakimovski, Stefan Jakimovski, Tome Mišev i Igor Mišev iz Sjeverne Makedonije, Tanja Đokić, Olgica Stefanović, Lidija Tilić i Zvonko Tilić iz Srbije, Natalija Cimeša iz Republike Srpske i Natalija Salihović iz Bosne i Hercegovine.

Bijeljinska publika moći će da pogleda izložbu u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ do 5. novembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )