FOTO: pixabay

Tri dječaka iz Bolivije pustila su da ih ujede crna udovica u nadi da će dobiti supermoći poput Spajdermena, ali su samo završili u bolnici.

Braća od 12, 10 i 8 godina vodila su ovce u bolivijskoj provinciji Čajanta kada su naišla na pauka, kojeg su namjerno isprovocirali dok nije ujeo svakog.

Dječaci su to uradili u nadi da će dobiti supermoći, kao što se to Spajdermenu desilo, prenijela je televizija Telemundo.

Posle nekog vremena majka ih je pronašla uplakane, a ubrzo su prebačeni u lokalnu bolnicu. Pošto im se stanje pogoršalo zbog groznice, tremora i bolova u mišićima, prebačeni su i dječju bolnicu u La Pazu.

Tamo im se stanje popravilo i posle nedelju dana su pušteni kući.

Pjetro, jedan od dječaka, ispričao je za Telemundo šta se tačno desilo, a televizija je prilog emitovala kao upozorenje: „Za djecu, sve pa i filmovi je stvarno.“

Kako navodi Nacionalna geografija, crne udovice su među najotrovnijim životinjama na svijetu, a njihov otrov je, primjera radi, 15 puta snažniji od zvečarkinog.

Crne udovice mogu da ugrizu samo iz samoodbrane i, uprkos tome što njihovi ujedi najčešće nisu smrtonosni, djeca i starije osobe su u većoj opasnosti.


 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )