FOTO: null

U ekološkoj akciji „Neću kesu-imam ceger“ djeca su danas u Bijeljini dijelila sugrađanima biorazgradive platnene vrećice u zamjenu za plastične kese.

Ulična akcija na centralnom gradskom trgu dio je proljećnog uređenja grada koju su organizovali Komunalna policija i štićenici Dnevnog centra za djecu u riziku pri Centru za socijalni rad. 

Slavica Kovrlija iz Centra za socijalni rad rekla je novinarima da su djeca na svakoj ekološki prihvatljivoj platnenoj vrećici rukom ispisala i poruke čiji je cilj zdrava i čista životna sredina. 

Neke od dječijih ekoloških poruka ispisane na panou su "Priroda je stvorila nas, a ne mi nju" i "Budućnost će biti zelena, ili je neće biti". 

Kovrlija je najavila da će tokom akcije "April - mjesec čistoće" u Bijeljini štićenici Dnevnog centra biti uključeni i u uređenje domaćinstava korisnika Centra za socijalni rad koji to nisu u mogućnosti sami da urade. 

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić rekao je novinarima da je cilj današnje ulične akcije da se građanima ukaže na štetnost plastičnih kesa čija razgradnja u prirodi traje od 40 do hiljadu godina. 

Prema njegovim riječima, u svijetu se reciklira manje od dva odsto plastičnih kesa i većina tog komunalnog otpada završi u prirodi. 

Draganić je istakao da Komunalna policija u Bijeljini pojačava kontrole i kažnjavanje lica koja nelegalno odlažu otpad i zahvalio sugrađanima koji sve češće prijavljuju nesavjesne koji zagađuju grad.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )