FOTO: null

U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ u Bijeljini od 16. do 23. juna boravi 37 djece sa Kosova i Metohije, iz bratske opštine Goraždevac, Velike Hoče i Vidanja.

Ovo je deveta godina za redom da djeca iz metohijskih opština organizovano posjećuju Bijeljinu i druže se sa vršnjacima, a Gradonačelnik Mićo Mićić danas je za njih organizovao prijem i podijelio im poklone.

- Goraždevac je naša bratska opština, sa kojom smo Povelju o bratimljenju potpisali prije nekoliko godina i sa kojima veoma dobro sarađujemo. Sva djeca koja su došla su smještena u našim porodicama, a interesovanje domaćina da ugoste djecu sa Kosova i Metohije bilo je veoma veliko, tako da ni ove godine nije bio problem da im obezbijedimo smještaj. Hvala svima koji su primili djecu i upoznali ih sa znamenitostima našeg Grada - poručio je gradonačelnik Mićić i pozvao djecu iz Bijeljine i njihove goste da njeguju prijateljstvo mnogo godina.

Nastavnik LJubiša Miljanović iz Osnovne škole „Janko Jovićević“ u Goraždevcu je  istakao da je Bijeljina još jednom pokazala svoju otvorenost i gostoprimstvo za djecu sa Kosova i Metohije.

- Našoj djeci ovakve posjete mnogo znače. Družili su se sa vršnjacima kod kojih su bili i smješteni, a oni su ih upoznali i sa svojim Gradom, a vrlo ih je obradovao i odlazak na bazene Banje Dvorovi, gdje su se družili uz rashlađenje - istakao je Miljanović, dodajući da im je Bijeljina, i pored geografske udaljenosti, bliža od Peći, Mitrovice i Prizrena.

Ove godine goraždevska Osnovna škola je proslavila 120 godina rada, a od oko 700 stanovnika najvećeg srpskog sela u Metohiji, preko sto su učenici osnovne i srednje škole.

Za boravak djece iz Metohije i njihove domaćine organizovan je program u okviru kog su bile posjete ustanovama kulture, pozorišne predstave, druženja uz sladoled i kolače, osvježenje na bazenima Banje Dvorovi za koje su bile obezbijeđene besplatne ulaznice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )